ویژگی های افراد کارآفرین



خلاصه

با بررسی ویژگی های شخصیتی کارآفرینان به تفاوت هایی در سبک نگرش و زندگی آن ها نسبت به سایر افراد دست پیدا می کنیم. آن ها معمولاً افراد باانگیزه، ریسک پذیر، توفیق طلب، خلاق و .. هستند.

19 فروردین 1400

با بررسی ویژگی های شخصیتی کارآفرینان به تفاوت هایی در سبک نگرش و زندگی آن ها نسبت به سایر افراد دست پیدا می کنیم. آن ها معمولاً افراد باانگیزه، ریسک پذیر، توفیق طلب، خلاق و .. هستند. معمولاً کارآفرینان یاد گرفته اند که هوشمندانه تلاش کنند. صرف تلاش کردن ممکن است ما را به موفقیت نزدیک نکند ولی ما اگر باتفکر تلاش هایمان را در جهت دستیابی به اهداف متمرکز نماییم؛ شانس بیشتری برای کسب موفقیت داریم. یکی دیگر از ویژگی های کارآفرینان موفق نظم و انظباط در زندگی شخصی و کاری آن ها است. با بررسی ساعت خواب کارآفرینان برجسته در دنیا متوجه می شوید که آن ها اکثراً با طلوع آفتاب روز خود را شروع می کنند و این مسئله هر روز تکرار می شود. آن ها هر روز تمایل به یادگیری را در خود بروز می دهند و معتقد اند عدم یادگیری یعنی شکست. هر روز به دنبال شیوه های جدید و خلاقانه در فرایند اجرای کارهایشان هستند و از تجربه کردن واهمه ای ندارند. نه شنیدن را به عنوان نقطۀ توقف آرزوهای خود تلقی نمی کنند و یادگرفته اند که ممکن است این راه درست نباشد ولی راه درست را می توانند پیدا کنند. دور و اطراف خود را از افراد باانگیزه و مثبت اندیش پُر می کنند و افکار و افراد منفی را از خود دور نگه می دارند. در ادامه به برخی از ویژگی های بارز آن ها اشاره شده است.

ریسک پذیری
شاید یکی از ویژگی های مشترک کارآفرینان موفق ریسک پذیری آن ها باشد. این ویژگی کمک می کند که افراد به سمت ایجاد یک کسب وکار برای خود حرکت کنند. البته این طور نیست که کارآفرینان قمار کنند، در طی تجارب مختلف آن ها یاد گرفته اند که چطور ریسک را مدیریت نمایند. از طرفی ریسک با بازده رابطه مستقیم دارد و افراد ریسک پذیر در صورت موفقیت عایدی بیشتری نسبت به افراد محافظه کار کسب می نمایند.


توفیق طلبی
نیاز به توفیق به معنای تمایل به انجام کار در استانداردهای عالی جهت موفقیت در موقعیت های رقابتی است. افراد توفیق طلب معمولاً از مواجه با چالش ها واهمه ای ندارند و در راستای دستیابی به اهداف تعیین شده، مخاطرات معقول را پذیرا هستند. آن ها امید دارند که نتیجه تلاش خود را در زمانی مشخص با ارائه محصول و یا خدمتشان به بازار، خواهند دید و این مسئله موتور محرک آن ها است. افراد توفیق طلب می دانند که اهداف آسان آن ارضای درونی را برای آن ها به دنبال نخواهد داشت و تمایل دارند به سمت دستیابی به اهداف دشوار حرکت نمایند. 


تحمل ابهام

کارآفرینان با توجه به اینکه تصمیم می گیرند کسب و کاری را راه اندازی کنند که معمولاً برای اولین بار اتفاق می افتد؛ با عدم قطعیت بیشتری نسبت به سایر افراد مواجه هستند. به دلیل اینکه نتیجه مبهم و نامشخص است و زمانی روشن می شود که بازخورد از بازار دریافت نمایند که نتیجۀ آن هم در طی زمان ممکن است تغییر نماید. از طرفی موفقیت آن ها در این فرایند به طور مستقیم بر زندگی شخصی آن ها نیز تأثیرگذار است.


خلاقیت

در واقع خلاقیت یعنی به کارگیری توانایی های ذهنی برای ایجاد یا تبلور یک فکر یا مفهوم جدید که برخی نیز آن را به ترکیب ایده ها یا ایجاد پیوستگی بین ایده ها تعبیر نموده اند. در تعریفی دیگر خلاقیت، بازی با تخیل و امکانات است که در حین تعامل با عقاید، افراد و محیط، منجر به ارتباطات و نتایج جدید و معنادار می شود.


اعتماد به نفس
اعتماد به نفس همان باور آدمی به توانایی های خود است به نحوی که از هیچ کوششی فروگذار نکند و از سختی راه ناامید نشود. در تعریفی دیگر ریس و روندا (1990) اعتماد به نفس را اینگونه تعریف نموده اند: ((آنچه که دربارۀ خود می اندیشید و احساسی که دربارۀ خود دارید و آن برآیند اطمینان به خود و احترام به خویشتن است)).


انعطاف پذیری

انعطاف پذیری به عنوان توانایی به دست آوردن نیرو بعد از مواجه شدن با شرایط ناگوار و غلبه بر شرایط دشوار و به معنی بازگشت به تعادل اولیه یا رسیدن به تعادل سطح بالاتر (در شرایط تهدید کننده) است که باعث سازگاری موفقیت آمیز در زندگی می شود.


اشتیاق و انگیزه

میزان انگیزه و اشتیاق فرد برای دستیابی به یک هدف، نقش مهمی در موفقیت وی برای رسیدن به آن هدف دارد. معمولاً با مشاهده کارآفرینان با این نکته مواجه می شویم که در فرایند کاری خود نشانه هایی از خستگی و نارضایتی را به ندرت نمایش می دهند. آن ها اجازه نمی دهند کسی یا چیزی انگیزه و اشتیاق آن ها را در خلق محصولی از آن ها برُباید. آن ها برای خود انگیزهای درونی شامل کسب موفقیت، دستیابی به اهداف و .. را تعریف نموده اند. البته باید خاطر نشان کرد که انگیزهای بیرونی مثل خدمت به جامعه، ایجاد اشتغال و .. نیز به آن ها انرژی دوچندانی می دهد.



واژه های مرتبط: ویژگی های مشترک کارآفرینان، ویژگی های شخصیتی افراد کارآفرین، ویژگی کارآفرینان برتر، جدول ویژگی های یک کارآفرین، ویژگی های اخلاقی یک کارآفرین، ویژگی های مهم کارآفرینی، ویژگی های مشترک کارآفرینان اقتصاد دهم، ویژگی های اخلاقی یک کارآفرین، ویژگی های کارآفرین، خصوصیات بارز کارآفرینان، خصوصیات یک کارآفرین، اصول کارآفرینی و ویژگی کارآفرینان، بهترین مشاور کسب و کار در ایران، درامد مشاور کسب و کار، مشاور توسعه کسب و کار، مشاور کسب و کار رایگان، شرح وظایف مشاور کسب و کار، بهترین مشاور کسب و کار در تهران، مشاور کسب و کار به انگلیسی، مشاور کسب و کار در تهران، لیست شرکت های مشاوره کسب و کار در ایران، مشاوره کسب و کارهای کوچک، شرکت مشاوره مدیریت، مشاور مدیریت
 
پژمان ارژنگ | مشاور کسب و کار
 
مقالات مرتبط